Menu-items bewerken

Wanneer je het menu van je site wilt bewerken die n je onderstaande stappen te volgen. We gaan er wel al van uit dat je een blog-bericht of reeds bestaande pagina wilt gebruiken.

Link aanpassen/aanmaken

1. Ga via het adminpaneel naar Instellingen.
  2. Klik op Website menu.
  3. Hier zie je het overizcht van de menu-structuur van de website. Elk sub-item staat mooi onder zijn/haar ouder. Klik op een item om het te wijzigen. Of klik op Nieuw item om een nieuw item toe te voegen aan de menu.

4. Van boven naar beneden betekenen deze velden:

• Naam: De naam hoe het op de website verschijnt
    • URL: De link waarnaar moet worden doorgelinkt. Dit is meestal de verwijzing naar een pagina van jouw website.
    • Kies functie: Is dit item een onderdeel van een ander item of niet?
    • Positie: Er wordt oplopend gesorteerd op de website. Kies dus de gepaste waarde. Pas andere items aan waar nodig.
    • Nieuw tabblad: Moet de link in een nieuw tabblad worden geopend? Vink altijd aan als het om een externe website gaat of een bestand.

Waar vind ik mijn URL van mijn pagina/blogbericht terug?

Wanneer je een menu-item aanmaakt heb je natuurlijk de link van de pagina nodig waarnaartoe je wilt linken. Dit kan je heel gemakkelijk te doen door naar de pagina te gaan waarnaartoe je wilt linken, die pagina te bekijken op de website en de URL in de bovenste balk van je browser te kopiëren. De URL van deze pagina is bijvoorbeeld https://jatari.be/support/menu-items-toevoegen-bewerken.

Die link plak je dan in het veldje URL van het menu-item. Opslaan en het wordt toegepast op de website.