Afbeeldingen comprimeren

Alle bestanden op jouw website nemen ruimte in beslag. Deze ruimte kan wel eens vol geraken. Om dit niet snel te laten gebeuren, raden we aan om al jouw afbeeldingen te comprimeren. Door te comprimeren geniet je van:

• De grootte van de foto verkleind. Je kan dus meer foto’s uploaden en het uploaden gaat veel sneller.
  • De website laadt sneller in. Zeker als je veel foto’s op je pagina hebt staan.

Verkleinen/Comprimeren

Gebruik maken van je browser (Google Chrome, Firefox of Edge) is de makkelijkste manier om je afbeeldingen te comprimeren.

1. Welk soort afbeelding wil je comprimeren?
    1. .png afbeelding
    2. .jpg (of .jpeg) afbeelding
    3. Je kan ook op de website zelf switchen tussen de verschillende bestandstypes.
  2. Klik op Uploaden en selecteer de gewenste afbeelding(en).
  3. Even wachten totdat alle afbeeldingen opgeladen en wverwerkt zijn.
  4. Nu kan je de afbeelding terug downloaden naar je computer en je ziet ook meteen hoeveel procent de afbeeling gecomprimeerd is.